home

 

Perlele Mediteranei

 

SARDINIA - CORSICA

 

Olbia - Alghero - Porto Conte - Porto Torres - Castelsardo - Santa Theresa di Gallura

- Bonifacio - Porto Vecchio - Sartene - Propriano - Ajaccio - Calanques de Piana - Calvi - St. Florent - Bastia - Corte - Porto Cervo - La Maddalena - Insula Caprera

 

Va invitam intr-o inedita incursiune insulara, care va incepe in Sardinia, situata in inima Mediteranei, un colt de paradis, un taram unde oamenii au ospitalitatea in inima de mii de ani, un loc preferat de turistii din intreaga lume nu doar datorita frumusetilor naturale, ci si pentru incarcatura istorica milenara, care va continua cu Insula Corsica, supranumita "Insula Frumusetii" unde veti vizita unele dintre cele mai frumoase orase, care va vor incanta prin vitalitatea culturii acestor locuri. Vom parcurge drumuri marginite de leandri, vom descoperi plaje idilice in golfulete cu apa de culoarea smaraldului si vom vedea cum trecutul si prezentul continua sa se imbine intr-o atmosfera cu iz de mister, de aventura si culoare.

 

Perioada: 28.05 - 06.06.2024

 

Ziua 1 / 28.05.2024: Bucuresti - Viena - Olbia - Alghero

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 08:00 (in fata ghiseului de check-in al companiei Austrian Airlines). Plecare cu compania Austrian Airlines, zbor OS 790 (09:55 / 10:35), spre Viena, de unde se va pleca cu zborul OS 9433 (12:25 / 14:15) spre Olbia. Dupa sosire ne vom indrepta spre Alghero unul dintre cele mai pitoresti orase ale insulei, care vreme de patru secole a apartinut Cataloniei si Aragonului, influenta spaniola simtindu-se si in zilele noastre, atat in privinta limbii locuitorilor cat si in cea a aspectului cladirilor. Amprenta catalana este atat de puternica, incat orasul si-a capatat numele de Barcelonetta, in traducere Mica Barcelona, populatia locala vorbind inca un dialect spaniol. Vom vizita centrul fortificat, vom vedea Catedrala si ne vom putea plimba pe bastioanele care l-au protejat de-a lungul anilor. Vom avea apoi timp liber pentru a ne plimba pe stradutele inguste, sa fotografiem cladirile cu aspect si aer medieval, sa admiram bisericile, turnurile si zidurile fortificate, sa savuram cateva dintre felurile traditionale de mancare, cum ar fi panadas, o placinta facuta cu carne sau cu peste sau malloreddus, PASTE cu sofran, servite cu sos tomat. Cazare in Alghero la Hotel Oasis 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 29.05.2024: Alghero - Porto Conte - Porto Torres - Castelsardo

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre unele dintre cele mai frumoase si pitoresti locuri din Sardinia. Periplul nostru prin acest adevarat colt de paradis va incepe cu descoperirea Parcului National Porto Conte, unde vom admira nemarginirea Mediteranei de pe celebrele faleze verticale de la Capo Caccia. Ne vom indrepta apoi spre Porto Torres, al doilea port ca marime al insulei si principala poarta de intrare in Parcul National Asinara, unde vom trai cateva clipe de ragaz pe una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta de vest, Stintino. Traseul zilei ne va purta in continuare spre Castelsardo, oras pitoresc situat in nordul Sardiniei fondat de familia genoveza Doria in sec. al XII-lea. Castelele si cetatile au fost construite in aceeasi perioada cu originea orasului, in timp ce ramasitele unui numar de turnuri de veghe adauga si mai multa valoare alaturi de natura deosebita a orasului Castelsardo. Dispunand de multe cai, acesta este un loc minunat de explorat pe jos, in timp ce castelul, Castello dei Doria, este, fara indoiala, principalul punct culminant. Din acest castel se deschide o cetate straveche unde vom gasi cafenele, restaurante si magazine de artizanat fermecatoare. Castelsardo este renumit in special pentru industria de tesut de cosuri, existand un muzeu dedicat acestei traditii, Museo dell'Intreccio Mediterraneo, care se afla chiar in inima Castello dei Doria. Cazare in Castelsardo la Hotel Janus 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 30.05.2024: Castelsardo - Santa Theresa di Gallura - Bonifacio - Porto Vecchio

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa spre Santa Theresa di Gallura, de unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce catre Bonifacio, oras medieval fondat in sec. al IX-lea de catre Bonifacio, marchizul de Toscana si fortificat de genovezi. Vom porni intr-un tur pietonal al celui mai pitoresc oras din Corsica, asa cum este catalogat Bonifacio, care va include Poarta Genova, strada celor doi imparati, pe care au locuit Napoleon si Carol Quintul, Biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica gotica St. Dominique construita in sec. al XV-lea (exterior), Turnul si Scara Regelui Aragon cu cele 187 trepte care permite accesul de la mare catre orasul vechi. Vom avea apoi timp pentru a ne plimba prin partea veche a orasului care este un adevarat labirint de stradute inguste cu cladiri istorice. Experienta corsicana nu se va putea termina fara a incerca cateva dintre produsele traditionale corsicane: aperitive reci corsicane, sauté de veau aux olives (sote de vita cu masline) langa puree au basilic (piure de cartofi parfumat cu busuioc) si de a savura prajitura cu castane, toate insotite de un vin traditional sau de berea locala Pietra, facuta din faina de castane. Transfer pentru cazare in Porto Vecchio la Hotel Golden Tulip Porto Vecchio 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 31.05.2024: Porto Vecchio - Sartene - Propriano - Ajaccio

Mic dejun. Plecare spre Sartene "cel mai corsican oras din Corsica", potrivit istoricului si arheologului Prosper Merimee, un pitoresc oras medieval cu cladiri din sec. XVI-lea, unde vom avea ocazia de a degusta renumitul vin de Sartene, considerat cel mai bun vin de pe insula. in continuarea zilei vom vizita situl arheologic Filitosa, sit preistoric megalitic inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Ne vom indrepta apoi spre Propriano, oras situat in Golful Valinco renumit pentru cladirile de la inceputul sec. al XIX-lea si pentru portul cu fascinantele iahturi si barci moderne de pescuit. in continuarea zilei vom pleca spre capitala insulei Corsica, Ajaccio, cel mai mare oras de pe insula si al doilea port ca marime dupa Bastia, orasul in care s-a nascut Napoleon Bonaparte. Ascuns in adancul unui golf inconjurat de munti inalti, Ajaccio este un frumos oras istoric cu bulevarde si piete largi strajuite de palmieri si cladiri de piatra in nuante PASTEl, unde totul pare a aminti de marele Napoleon. intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-un tur pietonal al orasului vechi, pe parcursul caruia vom vedea Casa si Muzeul Napoleon Bonaparte, Muzeul Fesch, infiintat de unchiul matern al lui Napoleon I, ce adaposteste cea mai mare colectie de pictura renascentista italiana de pe teritoriul Frantei si Catedrala Notre Dame de la Misericorde, locul unde a fost botezat Napoleon. Vom face o scurta oprire in Piata Centrala a orasului din apropierea portului, unde vom putea gusta brocciu (o branza aromata de oaie), carnati, mezeluri si unde ne vom putea delecta cu un pahar de vin alb corsican sau cu un mirto rece (un digestiv preparat din fructe de mirt). Transfer pentru cazare in Ajaccio la Hotel Holiday Inn Express (sau similar).

Ziua 5 / 01.06.2024: Ajaccio - Calanques de Piana - Calvi

Mic dejun. in aceasta zi vom avea ocazia de a vedea Calanques de Piana, o interesanta formatiune de roci sculptate de vant si de mare, care ofera un spectacol de culori, de la auriu la roz, mergand pana la rosu, in functie de pozitia soarelui. Calanques de Piana reprezinta pentru orice iubitor de natura un loc inedit, unde muntele si marea se combina intr-un decor de-a dreptul grandios. De altfel, intreaga zona de coasta este de o frumusete uimitoare, motiv pentru care este inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Ne vom deplasa in continuare spre Calvi, oras-port situat in partea de nord-vest a insulei si care, potrivit cercetatorilor, este locul de nastere al lui Cristofor Columb. Numele orasului provine de la cuvantul "calvus", stanca uriasa si lipsita de vegetatie care face parte din obiectivele turistice ale zonei. impreuna cu ghidul local vom face un tur pietonal in Calvi, prilej cu care vom vedea Citadela, cel mai important monument istoric din oras in interiorul caruia vom vedea turnurile de aparare si zidurile cu creneluri, Muzeul de Etnografie care detine colectii legate de istoria si cultura populara a insulei, Biserica Santa Maria, biserica catolica cu ziduri de piatra de culoare roz, Port de Plaisance, in care vom vedea numeroase iahturi si vase de agrement. Vom face apoi o plimbare pe celebra Quai Landri, o alee plina cu restaurante cochete, baruri si cafenele, unde vom avea timp pentru a savura celebra prajitura cu castane sau pentru a degusta vinul traditional sau berea locala. Cazare in Calvi la Hotel Le Calvi 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 02.06.2024: Calvi - St. Florent - Bastia

Mic dejun. Dimineata ne vom indrepta spre St. Florent, oras situat intr-un golf pitoresc adapostit intre muntii salbatici din Cap Corse si magnificul Desert Agriates, singurul desert oficial al Europei. in St. Florent vom vizita Catedrala Santa Maria Assunta, magnific monument medieval construit in sec. al XII-lea si Citadela construita in acelasi timp cu orasul, in anul 1440, de unde vom avea o priveliste unica asupra golfului Saint-Florent. Ne vom plimba pe strazile inguste si pline de viata din centrul orasului, unde vom avea putin timp pentru a ne "odihni" la una dintre terasele din jurul portului. Dupa-amiaza ne vom deplasa spre Bastia, unde ne vom intalni cu ghidul local care ne va insoti intr-un tur pietonal, prilej cu care vom vedea Terra Vecchia, renumita prin cladirile sale precum Oratoriul St. Roch construit in anul 1604 in stil baroc genovez, Biserica St. Jean Baptiste, cea mai mare biserica din insula construita intre anii 1636-1666, portul vechi, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bastia, cu debarcaderul sau aglomerat si cladirile din sec. al XVIII-lea. Ne vom indrepta apoi spre Terra Nova (Citadela), centrul militar si administrativ al vechiului oras renumit pentru Palatul Guvernatorilor, cladire impresionanta din sec. al XIV-lea construita pentru guvernatorul si episcopul din timpul perioadei de apogeu a civilizatiei genoveze in Corsica. Cazare in Bastia la Hotel BW Montecristo 3* (sau similar 3*)

Ziua 7 / 03.06.2024: Bastia - Corte - Bonifacio - Santa Theresa di Gallura - Olbia

Mic dejun. in aceasta zi ne vom indrepta spre Corte, un mic oras situat in inima Corsicai, fosta capitala a insulei in perioada anilor 1755-1769. Ne vom deplasa in continuare spre Bonifacio de unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce spre Sardinia, in Santa Theresa di Gallura. Dupa sosire ne vom deplasa spre Olbia, oras cu strazi inguste si pavate, cu cladiri vechi, dar si cu constructii inalte, moderne. Orasul invaluit in miresme de mirt si capsuni, este inconjurat de plaje frumoase scaldate de o mare de smarald, avand si un golf splendid, incoronat de Insula Tavolata. Cazare in Olbia la Hotel For You 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 04.06.2024: Olbia - Porto Cervo - La Maddalena - Insula Caprera - Olbia

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau excursie optionala cu ghid local pentru a descoperi una dintre cele mai renumite atractii din Sardinia, Costa Smeralda, in traducere, Coasta de Smarald, prilej de a admira arhitectura tipica a coastei, o sinteza reusita a stilurilor mediteranean, gotic si maur. Acest proiect edilitar este rezultatul unei initiative demarate de catre Printul Agha Khan incepand cu anii 1960. De atunci a devenit una dintre cele mai scumpe locatii turistice, destinatie favorita pentru miliardarii lumii. Prima oprire va fi Porto Cervo, cea mai exclusivista statiune din Sardinia, vizitata in lunile de vara de actori faimoşi, de fotbalişti consacrati şi de oameni de afaceri bogati. Vom admira iahturile de lux ancorate in port, cladirile joase, pastelate de un farmec aparte si vitrinele elegante ale magazinelor exclusiviste precum Louis Vuitton, Dolce Gabbana, Roberto Cavalli sau Cartier. Ne vom indrepta apoi spre Palau, de unde vom lua vaporul catre cea mai mare insula din Arhipelagul La Maddalena, unde ne vom plimba prin oraselul Maddalena, pe stradute pitoresti cu numeroase magazine de suveniruri si cafenele. Dupa pranz vom traversa spre Insula Caprera, un sanctuar pentru viata salbatica dar si locul in care eroul Italiei, Giuseppe Garibaldi, a trait linistit pana la adanci batraneti la ferma sa de pe aceasta insula. Vom putea vizita micutul muzeu amenajat in fosta casa a lui Garibaldi unde vom avea prilejul de a afla mai multe despre cariera sa lunga si fascinanta, dar si despre perioada in care a locuit pe insula. intoarcere in Olbia pentru cazare la Hotel For You 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 05.06.2024: Olbia - München - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre München cu compania Lufthansa, zbor LH 1911 (17:25 / 19:05), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul LH 1654 (21:55 / 00:50).

Ziua 10 / 06.06.2024: Bucuresti

Sosire la Bucuresti la ora 00:50.

 

TARIF: 1980 EURO / loc in camera dubla; Supliment cazare single: 490 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turisti, pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 140 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport continental cu avionul pe ruta: Bucuresti - Viena - Olbia si Olbia - München - Bucuresti cu companiile Austrian Airlines si Lufthansa

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 4 nopti de cazare in Insula Sardinia in hoteluri de 4*

- 4 nopti de cazare in Insula Corsica in hoteluri de 4* si 3*

- mesele mentionate in program: 8 mic dejunuri

- tururile si excursiile mentionate in program

- taxe parcare, taxe de autostrada, poduri, tunele etc.

- tururi pietonale cu ghid local in Ajaccio, Calvi si Bastia

- tururi pietonale cu insotitorul de grup in Alghero, Castelsardo, Bonifacio si St. Florent

- bilete de ferry-boat pe ruta: Santa Teresa di Gallura - Bonifacio - Santa Teresa di Gallura

- vizitarea sitului arheologic Filitosa

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

- taxele de oras / hoteliere, se achita de catre turisti la receptia hotelurilor, acolo unde sunt solicitate

- cateringul pe zboruri

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 40 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

  • excursie de o zi pe Costa Smeralda cu ghid local: aprox. 90 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- PASAPORTUL sau cartea de identitate in curs de valabilitate

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si CONDITIIle contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual  

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>